Lammrostbiff citron-och oreganomarinerad

  • 2 rostbiffar ca 0,5 kg
  • 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 matsked torkad oregano (även färsk men då krävs betydligt mer)
  • 1/3 matsked grovkrossad svartpeppar
  1. Putsa vid behov köttet
  2. Riv skalet på citronen, bara det gula
  3. Blanda samman citronskalet, olivolja, oregano, finhackad vitlök och svartpeppar
  4. Lägg köttet i en plastpåse och häll på marinaden. Pressa ut luften, knyt ihop påsen, krama köttet så att marinaden fördelas på köttet.
  5. Förvara i kyl över natten (går med kortare tid)
  6. Sätt ugnen på 125o
  7. Ta fram köttet, skrapa bort överflödig marinad och bryn därefter köttet runt om
  8. Stek klart i ugn ca 20-25 minuter eller när kötttermometer visar 60-61o
  9. Låt köttet vila 15 minuter innan det skäres upp i skivor.

    Servera med rostad potatis och/eller rostade rotfrukter