Ostkaka

Nu blir inte den här kakan äkta vara eftersom den tillagas med keso, men vad gör det när den ändå blir jättegod och är lätt att göra. Godast är att servera den lite ljummen med färska bär och vispgrädde. Ok då kör vi!

Börja med att sätta ugnen på 175 grader (C)

Ingredienser:

  • 500 g keso
  • 3 ägg
  • 3 matskedar strösocker
  • ½ dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk 
  • ½ dl sötmandel + 2 stycken bittermandlar

Gör på följande sätt:

  1. Vispa först ihop äggen och sockret
  2. Mal mandlarna i exempelvis en mandelkvarn och häll därefter det malda i smeten
  3. Nu vispar vi ner mjölet och därefter mjölken
  4. Dags att röra ned keson
  5. Klart att hälla smeten i en smord form. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme och 10 minuter.
  6. Täck med papper efter en stund så att inte kakan bränns, det vore ju synd.