Feta saganaki för 4

 

  • 1 ägg, lätt vispat
  • 1 / 3 kopp sesamfrön, lätt rostade (kan nog uteslutas)
  • 250 gr fetaost, skuren i 2-2.5 cm breda stavar
  • 50 ml olivolja (en god sådan)
  • 8 stora soltorkade tomater i olja, skär i tjocka strimlor
  • 2 msk färsk citronsaft
  • 1 tsk söt röd chili ("boukovo") eller paprika
  • 1 msk färsk oregano eller mejram

 

  • Värm ugnen till 200 grader. I en skål, vispa ägg lätt med sesamfrön och en nypa salt.
  • Doppa feta stavarna i blandningen,  alla sidor  väl täckta.
  • I en medelstor ugnsform, täck botten med olivolja.
  • Lägg soltorkade tomater jämnt och placera fetastavarna ovanpå i rad. Baka i 10-12 minuter på mittfalsen  tills fetan är lätt gyllenbrun.
  • Under tiden, i en separat skål, blanda citronsaft, chili peppar och färska örter, smaka av med nymald svartpeppar.
  • Precis innan servering häll blandningen över osten.

 

  • Räcker till 4 aptitretare.