Limoncello


  • 75 cl vodka eller okryddat brännvin
  • 7-8 citroner helst osprutade
  • 0.5 l vatten
  •  0.5 l strösocker

 

1.    Tvätta citronerna noggrant

2.    Skala citronera och då endast det gula (det vita gör att limoncellon blir besk).

3.    Lägg det gula skalet i en glasburk eller glasflaska och förslut noga. Ställ svalt 1 vecka, skaka försiktigt en gång per dag.

4.    Efter 1 vecka smält socker i vattnet och låt svalna.

5.    Ta bort citronskal och filtrera spriten genom ett kaffefilter. (Häll först lite vatten på filtert så suger det inte upp så mycket sprit).

6.    Blanda spriten och sockerlagen. Låt blandningen ”mogna” ca 1-2 veckor i kylskåp. Klart!

 

                    Limoncellogrädde  med biscotticrunch

 

  • 8 st mandelskorpor, biscotti
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk lemoncurd
  • 1 dl limoncello

 

1.    Krossa mandelskorporna försiktigt i en mortel och lägg hälften i fyra serveringsglas.

2.    Vispa grädden och rör ihop det mesta av grädden med lemoncurd

3.    Portionera i serveringsglasen och toppa med biscotticrunch, en klick vispgrädde och gärna lite citronmeliss.

4.    Häll till sist över iskall limoncello och servera omedelbart.

 

 Tiramisu