Skånsk äggakaga

En traditionell skånsk husmanskost, som förr i tiden, då hönsen inte värpte ägg på vintern, var en efterlängtad

måltid i hus och hem m a o lite av kalasmat.

 

Skånsk äggakaga

 

 

5 dl mjölk
5 st ägg
2 dl mjöl
1 tsk salt
Rimmat fläsk
Lingonsylt
Gör så här:
Börja med att steka fläsket om du vill använda det fettet för få extra smak på äggakakan. Ta upp
fläsket ur stekpannan och håll varmt. Blanda mjöl, ägg, mjölk och salt och häll smeten i den heta
stekpannan. Rör om tills allt har stelnat. Vänd äggakakan och stek färdig ca 5 minuter.
  • 5 dl mjölk
  • 5 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk salt (+ en nypa peppar efter smak)
  • Rimmat men helst kallrökt sidfläsk
  • Rårörd lingonsylt

Gör så här:

Börja med att steka fläsket om du vill använda det fettet för få extra smak på äggakakan.

Ta upp fläsket ur stekpannan och håll varmt.

Blanda mjöl, ägg, mjölk och salt och häll smeten i den heta stekpannan. Rör om tills allt har stelnat.

Vänd äggakakan och stek färdig ca 5 minuter.

 Källa Skånsk Mat